Spilleplan

Du kan downloade spilleplanen som et billede via linket her.

aug
10
fre
De Frigjorte - Lille sal
aug 10 kl. 23:15 – aug 11 kl. 00:00


DE FRIGJORTE - "GEDIGEN, DANSKSPROGET GUITARROCK!" - KarriereKanonen, DR
Debut album online Maj 2018

Det danske rock band De Frigjorte, udgiver til Maj 2018 deres debut album "Ja tak!", via spotify og andre tjenester. Albummet består af ti originale sange, som lugter langt væk af kærlighed til idolerne i Magtens Korridorer og Gasolin'. Blandet godt op med en lidt hårdere og mere guitar domineret rock.

Bandet lever og ånder for at spille live og deres styrke er uden tvivl koncerterne. Bandet har siden dannelsen i slutningen af 2015 spillet til bl.a. Jelling Musikfestival, Nakkefestival, Vibstock festival og i 2018 spiller bandet bl.a. til Skive Festival, Prison Ink Festival Horsens stats fængsel og Vedstedsø Festival.

Kellermensch - Store sal
aug 10 kl. 23:59 – aug 11 kl. 01:15


Kellermensch er ude med andet album “Goliath”, inkl. singlen "Bad Sign". Det danske Rock band spilled bla. Roskilde og SPOT festival sommer 2017, hvor bandet modtog flere 6 stjernede anmeldelser.

Kellermensch spillede en god solid DK tour i okt 2017, hvor flere koncerter var udsolgt. Kellermensch spiller kun 3 indoors shows i 2018, men vil være finde på en håndfuld festivaler sommer 2018.

aug
11
lør
Kites And Komets - Telt scenen
aug 11 kl. 17:00 – 18:00


Kites and Komets skruer op for drømmekraften på nyt album

Kites and Komets
Do You Believe in Love Today?
Release 18.05.18 via Believe


Kites and Komets, aka Mikael Kærsgaard, er klar til at sende et nyt album på gaden. Sangene på Do You Believe in Love Today? er skrevet på Mikaels mors gamle spanske guitar, og den stærke melodi og poppede kerne er fortsat Kites and Komets varemærke. Men tempoet er taget ned, fokus holdt på det enkle lydbillede og sangene bygget på drømmen som den drivende kraft.

Kites and Komets har været et etableret navn på den danske scene, siden Mikael vandt Karrierekanonen i 2011. Men de seneste år har der været stille omkring Kites and Komets – udadtil. Mikael har været i skriveeksil og arbejdet sig ind, og tilbage til, det udgangspunkt han holder af som sangskriver. Den gode sang, som holder bare med guitar og vokal. Og så er han blevet far. En livsforandrende begivenhed, som i høj grad har inspireret albummets store tematikker. Tiden, der bare går, og tegner vores liv imens.

Do You Believe in Love Today? spørger Mikael på titelnummeret – et boblende, akustisk guitarbåret popnummer med et nærmest filmisk narrativ. Billedet er enkelt: Jeg tror på kærligheden, jeg håber, at du også gør, og jeg drømmer om, at det også er sådan i morgen.

”Jeg havde som 11-årig et band med to venner. Jeg gik vildt meget op i det, og tegnede stakkevis af tegninger af bandet i en lille bog, jeg havde. Det er den ”old book with my drawings of magic future times”; jeg skriver om i Sometimes Your Dreams Seem So Alive. Den sang handler om, hvad vi stiller op, hvis der ikke er drømme at stile efter? Faktisk tror jeg ikke, vi kan holde os i gang uden drømme”, siger Mikael.

Første single fra albummet June kom i januar og markerede starten på et nyt kapitel for Kites and Komets. De sidste års sangskrivning har givet ham fokus på det essentielle i hans proces og den gamle spanske guitar, som engang var Mikaels mors, og som startede hans musikalske rejse som barn, slår tonen an for den nye fortælling, som er meget personlig for ham.

”Flere af sangene på albummet handler om at minde sig selv om de positive oplevelser livet giver. Tvivlen og mørket er et vilkår for drømmen om det gode, og derfor er drømmen også et valg om at se det gode i hver dag. Det at blive far har skabt en ny forståelse af tiden for mig, og det har forstærket mit fokus på at værdsætte øjeblikket. I sammenhæng med det er livets forgængelighed også et tema på albummet, som i afslutteren Till We Die. Visheden om at man skal dø, kan give klarhed til at vælge de ting i ens liv, der virkelig betyder noget. Tiden er et klart omdrejningspunkt for albummet”, fortæller Mikael.

Kites and Komets lettede som vinder af Karrierekanonen i 2011 og har siden EP’en i 2012 landet adskillige P3-singler, ligesom debutalbummet fra 2014 blev Ugens album hos P4.

Mikael har indspillet og produceret albummet i samarbejde med Símun Ørgaard Mohr (bas), og Brian Batz (Sleep Party People) har mixet. Det århusianske stryger-ensemble Who Killed Bambi medvirker på seks af albummets numre, Jonas Haahr Petersen (Hymns From Nineveh) medvirker på Bedford Avenue, og som tekstlig sparringspartner på albummet, og Nikolaj Paakjær (Hymns From Nineveh) og Andreas Brixen (Bodebrixen) medvirker på flere af albummets sange.

Closing Time - Lille sal
aug 11 kl. 17:15 – 18:00


Med afsæt i dyb respekt og beundring af Tom Waits’ fantastiske univers, umådeligt smukke melodier og skræmmende spændende tekster, har vi dannet et Tom Waits band. Vi smadrer tallerknerne og samler dem derefter sammen med musikken.

Martin Majgaard & Band - Store sal
aug 11 kl. 18:00 – 19:00


Martin Majgaard siger selv, at han ikke er musiker, han er spillemand. En Spillemand har noget på hjertet, som du kan genkende. Der bliver fortalt historier fra de varme lande og Martin spiller det han selv kalder vestjysk bodega pop-rock, og det gøres med en vis portion skipperhumor.
De dansk sproget rock sange udgør en personlig fortælling, der både er stemningsfuld og nærværende. Martins danske sange handler om ophav, identitet, og det at være til. Og mere specifikt, bunden af en øl flaske.

Gravel Roads - Lille sal
aug 11 kl. 19:00 – 19:45


Gravel Roads er håndspillet musik, der befinder sig et sted mellem country, pop og den jyske vestkyst. Et akustisk univers sætter rammen om Anja Møllerskovs sange, som på den ene side har referencer til den store amerikanske sangskat, men som på den anden side har umiskendelig rod for enden af den grusvej, der fører til hendes hjem. Her har hun lært at sætte pris på roen, refleksionen og alt det, som ungdommens udlængsel ikke var. Her får hendes sange liv og fortæller historier om vildfarne skæbner, kærlighed, savn og – naturligvis – jyske cowboys.

Ved sin side har Anja resten af bandet ‘Gravel Roads’, som foruden hende selv tæller:
Jacob Jensen: Guitar, mandolin, kor
Casper Hundebøl: Klaver, dobro, guitar, harmonika, kor
Martin Pagaard: guitar, percussion, kor

L. T. Valentin - Telt scenen
aug 11 kl. 19:00 – 19:45


L. T. Valentin, som er kunstnernavnet Lasse Tarp går under, udsendte i forsommeren EPen ”Tilstande i Øst og Vest”, som placerede ham på landkortet som solo-artist.
Lasse Tarp, oprindeligt fra Esbjerg, og nu bosat på Vesterbro har gennem de sidste 10 år opsnuset alt omkring musikmiljøet i Danmark i konstellationer som The Youth, Gustav Foss, The PowPow og mange, mange flere.

Om solo-projektet og det lange tilløb:
”Jeg skrev nogle af disse sange helt tilbage i 2008, men har først fundet ind til essensens af disse numre nu. Jeg havde noget oprigtigt på sinde og det skulle ud i verden. I efteråret 2016 følte jeg mig klar, og hev to intense uger ud af kalenderen, hvor jeg isolerede mig i studiet med alle nødvendige instrumenterer omkring mig”.

Udgivelsen ”Tilstande i Øst og Vest”, samt det kommende materiale der forventes ude i første halvår af 2018, handler om personer og tanker over de sidste 10 år, hvor flugten til København og byens væsen, har været primær inspiration.
Sangene er indspillet i øvelokalet og har derfor fået en rå, autentisk og ærlig lyd, hvor inspirationen er hentet i folk-rock musikken fra både 1960’erne og 1970’erne.

Peter Harvest - Store sal
aug 11 kl. 19:45 – 21:00


Peter Harvest leverer dansk rap med en hård, kontant stil. Teksterne er hårde og kantet, men det er et bevist udtryk, som i følge Peter ligger i hip-hop ånden. Det at være kontrær, sætte ting på spidsen er en del af selvforståelsen. “Det er en blanding af “badboy-image” og et twisted mindset”

Da bandet sidst spillede på Made In Esbjerg i 2016, sluttede de af torsdag aften (festivalens første dag, red.) med et hæsblæsende show, som fik scenen til at koge over. I mellem tiden er der skruet op for produktionerne, og Peter og bandet er gået under jorden for at øve nye numre op. Der er lagt op til en musikalsk liveoplevelse, der ifølge Peter selv byder på en folkefest og en rejse igennem både nye og gamle hip-hop stilarter: ”Vi kommer stormende som et hold og der er plads til alle! Vi vil lave en folkefest. Det er målet.”

”Når man spiller på Made In Esbjerg, så har man noget at bevise. Vi skal spille 75 minutter, hvor vi når at komme op og ned i dynamikken i settet. Jeg glæder mig til at kunne spille min første koncert med vores nye setup i min hjemby, Esbjerg. Vi kommer med 280 km i timen og brager igennem!” Siger Peter Harvest.

Road To Jerusalem - Telt scenen
aug 11 kl. 21:00 – 22:15


Road To Jerusalem blev dannet i København 2016 af Per Møller Jensen (trommer) og Michael Skovbakke (guitar), som kort efter fik rekrutteret amerikanske Josh Tyree (vokal) og svenske Andreas Holma (bas).

Således er bandet af international karakter, og medlemmernes fortid ligger i bands som Invocator, The Haunted, Soilwork og Konkhra.

Lyden er organisk og dynamisk tung rock med et touch af jazz og blues. Med musikkens ærlige udtryk uden moderne hjælpemidler og Josh Tyrees enestående vokal, er dynamikken og udtrykket i højsædet når RTJ besøger Esbjerg i August.

Bandet udgav i Marts 2018 deres debutplade, Road To Jerusalem, på det svenske pladeselskab ViciSolum Records, og tog umiddelbart efter på en kort Europa turne for at promovere udgivelsen.

Ruben Kyed - Lille sal
aug 11 kl. 21:15 – 22:00


Ruben Kyed er en dansk rapper fra Esbjerg, som tidligere rappede i De TreMåskeFler’. Inkarneret hiphopper, rapper og producer. Hiphop posen bliver rystet godt og grundigt, når Ruben går på scenen med fortællinger og indlevelse over beats fra egen skuffe.

Skin Tuxedo - Store sal
aug 11 kl. 22:00 – 23:00


SKIN TUXEDO ER ET BAND MED EN FRISK TILGANG TIL ROCKMUSIKKEN.

De tunge guitarer og de melankolske tekster, giver musikken et unikt udtryk. Sangskrivningen er inspireret af mange forskellige genrer, lige fra hard rock og grunge, til stener rock og heavy metal.

Bandet arbejder på nuværende tidspunkt, på deres første fuldlængde album i bandets nuværende konstellation. I denne process har bandet valgt at samarbejde med producer Martin Pagaard Wolff, som er kendt for sit samarbejde med danske Jacob Hansen, som står bag mange store rock og metal produktioner (Volbeat, Dúne, Pretty Maids osv.). Albummet er resultatet af et par års sangskrivning og forventes at bringe bandet videre til et endnu større publikum og til næste trin på den danske rockscene. Udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort, men forventes i sommeren 2018.

Skin Tuxedo udgav EP’en ‘Transition’ i 2015, som blev taget godt imod blandt pulikum og anmeldere.

Metalized Magazine 8/10:
“Jeg er overbevist: Skin Tuxedo er sammen med Black Book Lodge noget af det mest spændende stoner på den danske scene i øjeblikket.”

Calles Rock Corner 5/6:
“Der er ikke så meget andet at sige til det. Jeg er overvældet. Det her ér en fed samling ufatteligt lækker rock og rul, og man sidder nu og venter på næste ryk fra Skin Tuxedo!!”

GF Rock 4/6:
“Skin Tuxedo er på helt rette vej. Den blanding af stenet, tung, grungy, metallisk rock de leverer her er bestemt ikke uden potentiale, udviklingsmuligheder og nosser.”

The Asteroids Galaxy Tour - Telt scenen
aug 11 kl. 23:00 – 23:59


The Asteroids Galaxy Tour er en dansk popduo bestående af sangerinden og sangskriveren Mette Lindberg samt sangskriver, producer og bassist Lars Iversen. The Asteroids Galaxy Tour er kendt for deres psykedeliske disco- og funkprægede popunivers, med hvilket de opnået stor succes både i ind- og udland. Med deres futuristiske og fusionerede lyd har de formået at skabe et helt særligt rum, der kombinerer elektroniske og klassiske elementer, hvilket har medfødt stor omtale af bandet som værende nyskabende.

Siden The Asteroids Galaxy Tour startede tilbage i 2007 har de samarbejdet med flere internationale artister samt brands. De har bl.a. opvarmet for både Amy Winehouse og Katy Perry, og deres nummer "Around The Bend" er blevet brugt i en reklamefilm for superbrandet Apple.

The Asteroids Galaxy Tours’ unikke lydbillede, understøttet af Mettes retrosoul-vokal, samt bandets visuelle stil, gør The Asteroids Galaxy Tour fantastiske at opleve live!

Wrong Neighborhood Motherfucker - Lille sal
aug 11 kl. 23:15 – aug 12 kl. 00:00


Det er svært at sætte fingre på kreativiteten og legelysten, når de to venner mødes i studiet. Den elektroniske musik er blevet deres frirum, hvor forskellige stilarter mødes og smeltes sammen. Stilen er house, techno, progressive & deephouse. Duoen blev dannet i 2014 af Mikkel Stokholm & Frederik Luis Patricio Augsburg.

Wrong Neighborhood Motherfucker levere ligeledes en anderledes visuel oplevelse, som er lige så grænseløs, som deres musik. De opretter og manipulere den visuelle indentitet fra scenen således at den interagere med publikum på dansegulvet.

Marvelous Mosell - Store sal
aug 11 kl. 23:59 – aug 12 kl. 01:15


”Den rappende tidsmaskine”, lød overskriften i Berlingskes portræt af rap-fænomenet Marvelous Mosell i december 2013. Musikken er som hentet direkte fra 80ernes disco og pop og den er altid til at danse til. Hans sange har titler som ”Jeg tænker på dig”, ”Jeg var blevet syg og ku´ li´det” og ”Robin Rubin solgte crack-kokain” – og hans hjemmeklippede, tv-serie-cut-up og som oftest pangfarvede videoer, har fået langt mere end 500.000 afspilninger på YouTube.

Musikkritikerne nominerede ham samme år til ikke mindre end fire af deres Steppeulve, og P3 inviterede ham ind som performer til P3 Guld, hvor han straffede scenegulvet i Koncerthuset med ”Dans, bevægelse, fashion” og de forbudte trin der hører til hans single ”Den bedste danser”. I øvrigt stilsikkert produceret, af den absolut åndsbeslægtede samarbejdspartner Tue Track.

"Det var umuligt ikke at overgive sig til Mosells kække dansetrin, der ubesværet gled over scenegulvet, mens pigerne skreg og fyrene anerkendende lod sig rocke med og kastede håndtegn og syrede rim direkte tilbage til aftenens ubetinget største helt.” (Gaffa, liveanmeldelse, 5 stjerner)

”- Jeg blev fan på den der ‘Jeg vil høre alt, hvad det her menneske har lavet’-agtige måde” (David Mandel, P3)

”Med rablende rim, vanvittige YouTube-videoer og gennemført 80er-stil var Marvelous Mosell et af de mest underholdende nye navne på den danske musikscene i 2013.” (Berlingske)

”Jeg tror, der er mange, der har synes, at rap er blevet for hårdt eller selvhøjtideligt. Der er Mosell helt klart en befrielse fra det. Hans videoer og tekstunivers er meget unikt og minder mig på nogle måder om det, vi selv har haft gang i med Malk de Koijn.” (Tue Track).

info@madeinesbjerg.dk - 75 18 00 00
© 2018 Made In Esbjerg