Spilleplan

Du kan downloade spilleplanen som et billede via linket her.

aug
9
tors
Chemical Breakdown - Telt scenen
aug 9 kl. 19:00 – 20:00


Chemical Breakdown er lyden af et drømmende tekstunivers tilsat ekko og fuzz. Bandet samler en unik kombination af elementer fra den psykedeliske rockscene, blues og stoner rock.

Deres nye EP "Lidt efter Lidt" er indspillet live i studiet en kold weekend i februar, og har fanget bandets nerve og energien fra deres roste liveshows.

Bandets musikvideo til første single deler samme navn og er udkommet den 6. April. Se den her!

Lidt efter Lidt er udkommet på samtlige streaming tjenester og udkommer også på CD til maj.

One Hand - Lille sal
aug 9 kl. 19:15 – 20:00


Anders Vestergaard alias One Hand er efter snart 10 år som livemusiker en erfaren herre på den Esbjergensiske musikscene. Med op imod 100 koncerter til events og festivaler omkring i landet (Herunder Made in Esbjerg og dens showcases i 2012, 2014 og 2015), deltagelser ved Freestyle Rap mesterskaberne “MC’s Fight Night” og “DM i Freestyle” og med flere hundrede tusinde afspilninger på YouTube, er han blandt Esbjergs absolutte Hip Hop elite. Han har styret scenen som konferencier til mange events (heriblandt til showcasen), samt varmet den grundigt op for mange store kunstnere, heriblandt Pede B, Mund De Carlo, Trepac, Kejser A, Tudsegammelt mfl, så det kan roligt siges at du er garanteret en rap omgang på opleveren! Musik genren er Rap, mere præcist kan det ikke gøres.

One Hand pryder sig af at være varieret i sit lydudtryk, så 2 numre aldrig føles ens. Dog går humor og selvironi igen som temaer, så der er altid nok at grine af (måske lidt at græde af), og garanteret noget at tænke over.

“Jeg har både i mit virke som journalist i Esbjerg og som indehaver af en mikro-musik-festival, hvor One Hand er fast og elsket inventar, faldet på halen over mandens ekvilibristiske evner ud i ord og rim, timing og finesse, humor og seriøsitet. Han har ordet i sin magt. Så er det sagt.”
– Kim Westphal, journalist, festival-ejer og fan.

Scottology - Store sal
aug 9 kl. 20:00 – 21:00


Scottology er et esbjergensisk funk/hip-hop band under ledelse af bassist og komponist Morten Scott. Man er garanteret fede grooves og kløen i danseskoene, når bandet folder sig ud i sprøde temaer, direkte lyrik og med rigelig plads til improvisation.
Inspirationen af James Brown, Tower of Power og Marcus Miller høres tydeligt, og den lidt specielle instrumentering giver Scottology deres helt lyd.

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself - Telt scenen
aug 9 kl. 21:00 – 22:00


Den filosofisk-anlagte trio We Are The Way For The Cosmos To Know Itself fortæller, via deres storladne kosmiske pop, historier om intergalaktiske sammenhænge. Deres udtryk rejser hinsides den gængse elektropop-scene og diskotekerne, og ud i kosmiske dybder og frembringer en stjernestrøet filosofisk oplevelse for lytteren.

Live spiller bandet farverige og energiske koncerter, som med lys og tung bas danner rammerne for en helhedsfortælling om intergalaktisk kærlighed, der tryllebinder udi en kosmisk trance. Gennem musikken kommer lytteren til at ligge i ske med universet.

Bandets seneste singler Heal Me og Shallow Waters har opnået airplay på DR P6, tyske Big FM samt en række tyske regionale radiokanaler. Bandet udgiver i foråret 2018 ders nye single ‘Flashbacks’, som er den første single fra en EP der udkommer til efteråret. I forbindelse med udgivelsen af den nye single drager bandet på en mini turne i Tyskland. Det følges op med flere singler og en DK tour til efteråret.

Bandet har tidligere haft et nummer (Tiger) med på Sound Of Copenhagen vol. 13, spillet på Roskilde Festival 2014 og har været en del af Karrierekanonen 2015. Derudover har de også optrådt på SPOT Festival og Smukfest.

WATWFTCTKI har i december 2017 signet med det danske label Celebration Records, indgået bookingaftale med det tyske bookingbureau Velocity Sounds, samt indgået samarbejde med den tyske promoter Ginger Found Sound. I 2018 satses der benhårdt på at få et fodfæste på det tyske marked.

''Årets store overraskelse for mig var We Are The Way For The Cosmos To Know Itself. Præcis lige så flyvefærdige som The Minds Of 99 var for to år siden, og fuldstændigt overvældende performance.”
- Gaffa

”To me this band was the most mind-blowing experience at KærligHeden”
- Sound Of Aarhus

”WATWFTCTKI landen musikalisch einige Volltreffer im Spagat zwischen melodiösen Hitchancen und kantigen Indiespitzen”
- ThePick.de

Bror Gunnar Jansson (SE) - Lille sal
aug 9 kl. 21:15 – 22:00


Det prisvindende svenske multitalent, Bror Gunnar Jansson spiller på både guitar, trommer og synger samtidig. Hans utrolige oneman-show har taget publikummer med storm over hele Europe, og nu får danske koncertgængere endelig chancen for at opleve den anmelderroste musiker. Bror Gunnar Janssons intense og fandenivoldske hybrid mellem garagerock, blues, country og folk, leveret med stort nærvær og nerv, er en oplevelse, man ikke må misse!

Bror Gunnar Jansson har det seneste år fortsat med sine store landevindinger internationalt - først og fremmest i Frankring. Han har solgt over 20.000 fysiske albums, fået over 2. mio streams og han har medvirket i blandt andet Canall+, Rolling Stones Magazine, Elle og optrådt på flere prestigefyldte festivaler i flere europæiske lande. I 2017 udgav han to nye albums og spillede 70 koncerter på sin releaseturné - i 2018 fortsætter han samme høje tempo og kommer i den forbindelse altså også til Danmark.

ThunderWhip - Store sal
aug 9 kl. 22:00 – 23:00


Når esbjergensiske ThunderWhip gæster Made in Esbjerg festivalen i 2018, bliver det for anden gang. Første gang, i 2015, var bandets kun 2. koncert og med et nyudgivet demo bag sig. Når de i år indtager Multisalen torsdag aften kl 22.00 bliver det med deres dugfriske debutalbum, ”Forevers End”, i ryggen. Trioen spiller tordentung heavy metal/stoner doom, eller bare thunderdoom, med rock'n'roll elementer og har tjent sig et godt ”live-ry” rundt i landet, hvor de har delt scene med bl.a. Bersærk og amerikanske Crowbar.

Dead Witch - Lille sal
aug 9 kl. 23:00 – 23:45


NORDIC HARDCORE

Aggressiv og tungt groovende hardcore, der udfordrer genren ved, at drage inspiration fra en bred vifte af stilarter. Dead Witch berører emner som menneskets vilkår i vores moderne samfund, samt udfordrer tidens fundamentalisme – både de ”rettroende” og de, der udnytter tro som en talerstol.

De første sten til Dead Witch blev lagt af Klaus og Nicolai i sommeren 2016, i de sidste timer af årets Copenhell festival, og navnet blev besluttet med det samme. Efter at have jammet et par måneder blev Jesper inviteret med, og kort efter fik de følgeskab af Pelle og Kenneth. Efter at have skrevet numre i 4-5 måneder, blev energien fokuseret på at indspille en håndfuld numre, der i foråret 2017 blev udgivet online.

Dead Witch har med udgivelsen af de fem numre allerede fået airplay hos Anders Bøtter på Sort Søndag (P6 Beat) og den canadiske radiostation Rock-FM.ca (Double Trouble Monday).

Kippenberger - Telt scenen
aug 9 kl. 23:00 – 23:45


Tobias Kippenberger – tidligere frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava er aktuel med nyt solo-projekt under navnet Kippenberger. I slutningen af september 2017 udkom debutsinglen "Op og ned i showbiz" – en debut der kom efter at Tobias Kippenberger de sidste tre år har trådt et skridt ud af det musikalske cirkus for at trække vejret, puste ud og forsøge sig som ægte, voksent menneske, med et rigtigt arbejde, familieforøgelse og hvad der nu ellers hører til at runde de tredive.

Singlen "Op og ned i showbiz" tager udgangspunkt i de erfaringer og overvejelser han i de sidste tre år har gjort sig – overvejelser som kredser sig omkring en slags voksen ”FOMO”: Gjorde man, hvad man kunne og nåede man, hvad man ville?

”Sangen handler om at føle sig uforløst – og de kampe man tager med sig selv og sin omverden for at komme det til livs,” siger Tobias Kippenberger. ”På den ene side er det jo helt latterligt at have det sådan, når man har en sød kæreste, gode venner og et job man er glad ved. Men der vil nok altid mangle noget. Jeg tror det er en urkraft i os mennesker, der skal sørge for, at vi ikke går i tomgang.”

”Det går op og ned i Showbiz”, som omkvædet lyder – en sætning der måske nok lader sig inspirere af Tobias Kippenbergers egen historik som forsanger i et af Danmarks store rockbands, men med solo-udspillet får en anden klang, der ikke handler så meget om livet som musiker, som det handler om livet i det hele taget.

”De sidste tre år har jeg kæmpet med følelsen som podcaster, revisor og spejder, men da jeg begyndte at skrive tekster på dansk, var jeg pludselig klar til at tage kampen op med musikken igen. Det er en befrielse at skrive på sit modersmål, en barnlig glæde, som at tegne fagter i luften eller slå kolbøtter.”

Fribytterdrømme - Store sal
aug 9 kl. 23:45 – aug 10 kl. 00:45


FRIBYTTERDRØMME ELSKER AT SPILLE KONCERTER. NU ER DE KLAR MED NY TOUR I FORÅRET 2018.

Det populære rockband glæder sig til at pakke tourbussen og drage ud på de danske landeveje, når de i foråret 2018 besøger 8 byer.


Syrerockerne Fribytterdrømme har vind i sejlene. Efter deres anmelderroste album "Superego" fra foråret og en vellykket efterårsturné, hvor de bl.a. høstede 6 stjerner i Gaffa for åbningskoncerten, er det seks mand store orkester klar med nye koncerter i foråret 2018. Forventningsfulde fans kan se frem til at opleve et af Danmarks mest lovende musiknavne, når gruppen vækker sangene fra deres seneste album til live på spillesteder over hele landet. Forsanger Lau Pedersen fortæller selv om den kommende turné:
“Fribytterdrømmes efterårstour var for os et karrierepeak. Vi beviste over for os selv og det danske koncertpublikum, at vi gang på gang kan levere bundsolide koncerter, der rykker til den gængse opfattelse af, hvad en rockkoncert kan være, når vi rammer de store aftener. Vi er i live på scenen inde bag det lange hår og drømmende lukkede øjne. Koncerten er er fix, og vi vil have mere!“

Udover det eksisterende materiale vil svendborgdrengene også spille helt nye numre:
“Vi sender en ny single på gaden senest til april. En single, der endnu engang vil rykke for vores musiks rammer. Det store eksperiment fortsætter, og vi kan ikke lade være med at danse. 2018 bliver for os primært et koncertår, men vores fans skal ikke snydes for ny musik henad vejen. Skriveprocessen er i gang til et 3. album, og vi lover alle, at vi vil blive hyænebørn" siger Lau Pedersen.

Med udgivelsen af Superego er Fribytterdrømme landet på den danske rockscene med et sonisk drøn. Den garagesmadrede førstesingle "Verden Ender For Dine Fødder" har blandt andet været i særdeles aktiv rotation på P6 Beat, mens albummet modtog rosende ord fra den samlede danske musikpresse, og endeligt strøg direkte ind på en tredjeplads på den danske vinylhitliste. Singlen "Pteranodon" er desuden røget på Kronprins Frederiks omtalte playliste.

For "Superego" kvitterede Soundvenue med 5 stjerner og skrev blandt andet:
"Fribytterdrømmes albumtoer er én af den der slags skiver, der bliver ved med at overraske og vokse – og især for alvor gør det svært at ignorere ophavsmændene længere. Deres psykedeliske rock har fået en forfriskende 80’er-injektion og de tunge, punchy kraut-powertrips agerer et formidabelt backdrop for forsanger Lau Ingemann Pedersens originale og mystificerende tekstunivers."
- 5 stjerner, Anders Cold, Soundvenue.

aug
10
fre
The Grenadines - Telt scenen
aug 10 kl. 19:00 – 20:00


The Grenadines er ærlig, autentisk og uhøjtideligt. Bandet finder deres inspiration i fortidens store amerikanske folkhelte, og i begyndelsen af 2019 er de klar med deres andet album.

Noget utraditionelt består The Grenadines af fire sangskrivere og to forsangere, hvilket giver bandet et ærligt og varieret udtryk. Live bliver man trukket ind i musikken af The Grenadines store tilstedeværelse og musikalske legesyge, når de bytter rundt mellem bas, guitar, banjo og lapsteel bandmedlemmerne i mellem.

Bandet startede tilbage i 2014, som et eksperiment. Dengang var der to dogmer. Sig ikke nej til idéer, og lad indspilning og sangskrivning ske hurtigt og umiddelbart. Det resulterede i debutalbummet The Grenadines fra 2015, som blev skrevet og indspillet på blot 20 dage. Albummet blev blev modtaget flot af kritikere, og fem sange fra debuten blev spillet på DR’s radiokanaler.

Nu har de lagt dogmerne bag sig, og arbejder i dybden med sang- og tekstskrivningen, og eksperimenterer med indspilningen til den helt rigtige sound er der. Det har resulteret i et mere forfinet og modent album, der forventes at udkomme i 2019. The Grenadines består af Laurits Emanuel (Fremtidsminder), Kasper Ejlerskov Leonhardt (Wangel), Morten Fillipsen (In Memoirs) og Dennis Debannic (The Attic Sleepers).

VOLT - Lille sal
aug 10 kl. 19:15 – 20:00


På trods af en pladekontrakt i ryggen - og intensiv eftersøgning efter ny forsanger til Black Oak County - har de to hardrock'ende brødre - Jack og Mike Svendsen - igennem det seneste år afset tid til seriøse eksperimenter - i godt selskab med et par rutinerede veteraner.

Resultatet er VOLT: Et band med fødderne solidt plantet i den klassiske hardrock, hvor tunge og fængende riffs parres med stærke melodier og overbevisende hooklines. Noget, der tydeligt rock'ede igennem på årets showcase i foråret.

Rødderne og inspirationen fra den klassiske hardrock kan ikke skjules: Referencerne til mastodonter som Black Sabbath, AC/DC, Accept, Ozzy Osbourne m.m.

En hel masse sange er efterhånden - og bliver til stadighed - skabt og modnet i øvelokalet - og VOLT er nu mere end 110 procent parat til at trykke den af live foran publikum på Made In Esbjerg 2018.

Live kan publikum forvente sig gedigen, original og yderst velspillet rock - ledsaget af en energisk sceneoptræden, der burde kilde i enhver, kvalitets-krævende rock-entusiasts øregange.

Marshall Cecil - Store sal
aug 10 kl. 20:00 – 21:00


FLABET, UNDERSØGENDE OG CATCHY PÅ ÉN OS SAMME TID.

Marshall Cecil kom i efteråret 2017 ud af den blå luft med den spektakulære single og musikvideo ’Going Up / Going Down’, der af danske såvel som internationale medier blev kaldt ’et kunstværk af en musikvideo’ og flittigt blev spillet på både P3 og P6 Beat. Marshall Cecil har ikke set sig tilbage siden. Med få live-optrædener i baggagen har de formået at sælge udsolgte koncerter rundt omkring i København. I år kan Marshall Cecil bl.a. opleves på årets Roskilde Festival, Spot Festival samt på deres efterårsturné i Danmark.

Cor Vacante - Telt scenen
aug 10 kl. 21:00 – 22:00


Cor Vacante blev dannet i 2013 og er fra Esbjerg, Danmark. Bandet blev skabt som et sideprojekt. Det blev et sted, hvor fem venner kunne afsætte tid til at blande de genrer, som Cor Vacante nu indeholder. Cor Vacante spiller mid-tempo metal ved hjælp af elementer som groove, doom, melodier og meget mere. Bandet har medlemmer fra ex-Frameless Scar, Inbreeding Rednecks og Kellermensch.

Karenina - Lille sal
aug 10 kl. 21:15 – 22:00


UPOLERET POP MED MØRKE DRÅBER AF TRIPHOP

Karenina er i øjeblikket ved at færdiggøre sin debut-EP, der forventes at udkomme i efteråret 2018. Karenina har tidligere varmet op for Kellermensch, Katinka og Annika Aakjær. Bandet har derudover spillet headliner på RUST, Fatter Eskil og Konfus.

Karenina forener det organiske med det beskidte og Lo-Fi elektroniske, mens hun ubesværet strør velovervejet, dansksproget lyrik henover. Musikken balancerer sig både tematisk og klangmæssigt mellem to modpoler: det euforiske og det melankolske. Kareninas helt rene og udtryksfulde vokal stiller sig i kontrast til de rå toner, den omgives af. Klangene er stemnings-skaberen, der nænsomt omslutter lytteren i følelser og lyrik. Netop følelserne er centrale i Kareninas musik, hvor man hurtigt mærker ordene helt tæt på.

Navnet Karenina er lånt fra Tolstojs litterære univers, hvor Anna Karenina kæmper for et helhjertet liv fyldt med passion og autonomi. De samme temaer går igen hos den danske Karenina, som udtaler: "Jeg synes, det er så vigtigt at vise, hvem man er – også når man ikke lige helt ved, hvem det er. Man har så uendeligt mange facetter og virkeligheder, og der er noget vigtigt i dem alle. Der eksisterer ikke kun den polerede, kontrollerede overflade, og det er netop dét, jeg forsøger at vise med Karenina". I Kareninas univers er ingen følelse hverken for kompliceret eller for banal til at blive vist frem. Det handler om at være helhjertet og nærværende; at have mod til at vise alt, hvad man er.

Above Above – Store sal
aug 10 kl. 22:00 – 23:00


SOM OVENFOR, SÅ NEDENFOR

Above Above er et nyt projekt fra den danske sanger, sangskriver og producer, Philip Skovgaard. Above Above pladedebuterer den 9. marts 2018 med “Black Marble” - en udgivelse, som genremæssigt favner bredt, men med en base i folktronica. “Black Marble” er en plade, man kan dykke ned, og befinde sig i.

“Størstedelen af denne plade er skabt i min toværelses lejlighed i hjertet af Esbjerg - samtidigt med at min underbo hørte det, der tilfældigvis lige var på toppen af hitlisten i den uge. Det var et udfordrende arbejdsmiljø, for at sige det mildt.”, fortæller Philip Skovgaard. Han kan i år fejre sit tiårs jubilæum som aktiv musiker.

Debutpladen “Black Marble” er skrevet, indspillet, og produceret af Philip Skovgaard selv, men på pladens numre får han hjælp af talrige medmusikere. Musikken udspringer fra folktronica-genren, hvor traditionel sangskrivning blandes med det åbne og stemningsfulde, som man kender fra den ambient-elektroniske musik. Teksterne tager afsæt i mange – og mange forskellige – ting, men de har både de store følelser og eftertænksomheden til fælles:

“At forsøge at skabe noget så uddøende som personlig musik derhjemme, alt imens underboen skrålede med på tidens ligegyldige toner, satte virkeligt tingene i perspektiv for mig. Musik er i dag en kommoditet, som er den nemmeste kunstform at opdrive. Jeg håber og tror på, at man ikke kommer let til noget, som har værdi. Levetiden på nutidens populærmusik er kort, og behandles ofte som lydtapet. Min vision med denne udgivelse har været at kreere et pusterum for dem, som oprigtigt søger og mangler det. En plade, man kan dykke ned, og befinde sig i."

Det dybfølte og personlige er ikke blot at finde i albummets lyrik og musik. Det er også dybt forankret i pladens titel: “Black Marble”. En titel, som er ligeså personlig, som materialet er tungt:

"Uden at tænke alt for meget ind i det, så kan marmor anskues som den fysiske manifestation af sangene. Marmor er foranderlig, som går godt i tråd med disse sange, hvis størstedel er små musikalske rejser, med variationer og skift, der kan føles som to-tre numre i ét. Marmor har førhen været brugt til udhugning af skulpturer, men nutidens forurenede luft tærer meget på det sarte og tunge materiale. I en vending kan man trække en parallel til det musikalske landskab, som omgiver os i dag. Marmor er som regel hvidt med sorte stænk. Sort marmor er altså et negativ, og indeholder hvide stænk - ikke sorte. De hvide stænk siver igennem og lader aldrig det sorte blive helt sort”, siger Philip Skovgaard.

Vinyludgivelsen af “Black Marble” er et samarbejde mellem pladeselskabet 10 FINGERS og forretningen COEXIST - begge med base i Esbjerg. “Black Marble” bliver udsendt i et begrænset oplag på 300 eksemplarer. Det første oplag er trykt i 180 gram sort-hvid-marmoreret vinyl – perfekt i tråd med pladens titel. Anden single “Victory Song” tilbragte fire uger på DR P3’s Barometerliste og Above Above blev valgt som Ugens Kanon i udgangen af 2017.

WhoMadeWho - Telt scenen
aug 10 kl. 23:00 – 23:59


When experimental dance band WhoMadeWho burst onto the scene with the seminal ‘Space for Rent’ in the mid-2000s it was a time of musical upheaval. Club music morphed into rock and vice versa and the Copenhagen-based trio suddenly found themselves leading an international movement taking in indie, techno, pop and pretty much anything else you could think of. The world has changed since then and the band has changed with it, but their core remains the same; more than anything, they’re a group channeling a singular, restless energy. A constantly evolving entity that truly defy categories and live to push boundaries - with releases on Gomma, Kompakt and Get Physical under their belt and gigs all over the world from Melt! to Roskilde to Sonar and the legendary Robot Heart parties ticked off on their bucket list.

Back with their 6th studio album, ‘Through the Walls’, four years after the critically lauded ‘Dreams’, WhoMadeWho have crafted a shimmering sonic odyssey that’s equal parts epic, heartfelt, soaring and pounding. Co-produced with fellow Copenhageners and dance music luminaries, Kenton Slash Demon, the new WhoMadeWho album sees Jeppe Kjellberg, Tomas Barfod and Tomas Høffding, tapping into the same musical restlessness that formed them, making the band incorporate new modes creativity, songwriting and production. This is probably WhoMadeWho’s most cohesive and daring album to date; a testament to three maverick musicians working at the apex of their game.

WhoMadeWho are that rare thing, a band with their own sound. And “Through the Walls” adds yet more fuel to the restless, fluctuating bonfire. It sounds as if they won’t cool off or settle down anytime soon.

De Frigjorte - Lille sal
aug 10 kl. 23:15 – aug 11 kl. 00:00


DE FRIGJORTE - "GEDIGEN, DANSKSPROGET GUITARROCK!" - KarriereKanonen, DR
Debut album online Maj 2018

Det danske rock band De Frigjorte, udgiver til Maj 2018 deres debut album "Ja tak!", via spotify og andre tjenester. Albummet består af ti originale sange, som lugter langt væk af kærlighed til idolerne i Magtens Korridorer og Gasolin'. Blandet godt op med en lidt hårdere og mere guitar domineret rock.

Bandet lever og ånder for at spille live og deres styrke er uden tvivl koncerterne. Bandet har siden dannelsen i slutningen af 2015 spillet til bl.a. Jelling Musikfestival, Nakkefestival, Vibstock festival og i 2018 spiller bandet bl.a. til Skive Festival, Prison Ink Festival Horsens stats fængsel og Vedstedsø Festival.

Kellermensch - Store sal
aug 10 kl. 23:59 – aug 11 kl. 01:00


Kellermensch er ude med andet album “Goliath”, inkl. singlen "Bad Sign". Det danske Rock band spilled bla. Roskilde og SPOT festival sommer 2017, hvor bandet modtog flere 6 stjernede anmeldelser.

Kellermensch spillede en god solid DK tour i okt 2017, hvor flere koncerter var udsolgt. Kellermensch spiller kun 3 indoors shows i 2018, men vil være finde på en håndfuld festivaler sommer 2018.

aug
11
lør
Kites And Komets - Telt scenen
aug 11 kl. 17:00 – 18:00


Kites and Komets skruer op for drømmekraften på nyt album

Kites and Komets
Do You Believe in Love Today?
Release 18.05.18 via Believe


Kites and Komets, aka Mikael Kærsgaard, er klar til at sende et nyt album på gaden. Sangene på Do You Believe in Love Today? er skrevet på Mikaels mors gamle spanske guitar, og den stærke melodi og poppede kerne er fortsat Kites and Komets varemærke. Men tempoet er taget ned, fokus holdt på det enkle lydbillede og sangene bygget på drømmen som den drivende kraft.

Kites and Komets har været et etableret navn på den danske scene, siden Mikael vandt Karrierekanonen i 2011. Men de seneste år har der været stille omkring Kites and Komets – udadtil. Mikael har været i skriveeksil og arbejdet sig ind, og tilbage til, det udgangspunkt han holder af som sangskriver. Den gode sang, som holder bare med guitar og vokal. Og så er han blevet far. En livsforandrende begivenhed, som i høj grad har inspireret albummets store tematikker. Tiden, der bare går, og tegner vores liv imens.

Do You Believe in Love Today? spørger Mikael på titelnummeret – et boblende, akustisk guitarbåret popnummer med et nærmest filmisk narrativ. Billedet er enkelt: Jeg tror på kærligheden, jeg håber, at du også gør, og jeg drømmer om, at det også er sådan i morgen.

”Jeg havde som 11-årig et band med to venner. Jeg gik vildt meget op i det, og tegnede stakkevis af tegninger af bandet i en lille bog, jeg havde. Det er den ”old book with my drawings of magic future times”; jeg skriver om i Sometimes Your Dreams Seem So Alive. Den sang handler om, hvad vi stiller op, hvis der ikke er drømme at stile efter? Faktisk tror jeg ikke, vi kan holde os i gang uden drømme”, siger Mikael.

Første single fra albummet June kom i januar og markerede starten på et nyt kapitel for Kites and Komets. De sidste års sangskrivning har givet ham fokus på det essentielle i hans proces og den gamle spanske guitar, som engang var Mikaels mors, og som startede hans musikalske rejse som barn, slår tonen an for den nye fortælling, som er meget personlig for ham.

”Flere af sangene på albummet handler om at minde sig selv om de positive oplevelser livet giver. Tvivlen og mørket er et vilkår for drømmen om det gode, og derfor er drømmen også et valg om at se det gode i hver dag. Det at blive far har skabt en ny forståelse af tiden for mig, og det har forstærket mit fokus på at værdsætte øjeblikket. I sammenhæng med det er livets forgængelighed også et tema på albummet, som i afslutteren Till We Die. Visheden om at man skal dø, kan give klarhed til at vælge de ting i ens liv, der virkelig betyder noget. Tiden er et klart omdrejningspunkt for albummet”, fortæller Mikael.

Kites and Komets lettede som vinder af Karrierekanonen i 2011 og har siden EP’en i 2012 landet adskillige P3-singler, ligesom debutalbummet fra 2014 blev Ugens album hos P4.

Mikael har indspillet og produceret albummet i samarbejde med Símun Ørgaard Mohr (bas), og Brian Batz (Sleep Party People) har mixet. Det århusianske stryger-ensemble Who Killed Bambi medvirker på seks af albummets numre, Jonas Haahr Petersen (Hymns From Nineveh) medvirker på Bedford Avenue, og som tekstlig sparringspartner på albummet, og Nikolaj Paakjær (Hymns From Nineveh) og Andreas Brixen (Bodebrixen) medvirker på flere af albummets sange.

Closing Time - Lille sal
aug 11 kl. 17:15 – 18:00


Med afsæt i dyb respekt og beundring af Tom Waits’ fantastiske univers, umådeligt smukke melodier og skræmmende spændende tekster, har vi dannet et Tom Waits band. Vi smadrer tallerknerne og samler dem derefter sammen med musikken.

Martin Majgaard & Band - Store sal
aug 11 kl. 18:00 – 19:00


Martin Majgaard siger selv, at han ikke er musiker, han er spillemand. En Spillemand har noget på hjertet, som du kan genkende. Der bliver fortalt historier fra de varme lande og Martin spiller det han selv kalder vestjysk bodega pop-rock, og det gøres med en vis portion skipperhumor.
De dansk sproget rock sange udgør en personlig fortælling, der både er stemningsfuld og nærværende. Martins danske sange handler om ophav, identitet, og det at være til. Og mere specifikt, bunden af en øl flaske.

Gravel Roads - Lille sal
aug 11 kl. 19:00 – 19:45


Gravel Roads er håndspillet musik, der befinder sig et sted mellem country, pop og den jyske vestkyst. Et akustisk univers sætter rammen om Anja Møllerskovs sange, som på den ene side har referencer til den store amerikanske sangskat, men som på den anden side har umiskendelig rod for enden af den grusvej, der fører til hendes hjem. Her har hun lært at sætte pris på roen, refleksionen og alt det, som ungdommens udlængsel ikke var. Her får hendes sange liv og fortæller historier om vildfarne skæbner, kærlighed, savn og – naturligvis – jyske cowboys.

Ved sin side har Anja resten af bandet ‘Gravel Roads’, som foruden hende selv tæller:
Jacob Jensen: Guitar, mandolin, kor
Casper Hundebøl: Klaver, dobro, guitar, harmonika, kor
Martin Pagaard: guitar, percussion, kor

L. T. Valentin - Telt scenen
aug 11 kl. 19:00 – 19:45


L. T. Valentin, som er kunstnernavnet Lasse Tarp går under, udsendte i forsommeren EPen ”Tilstande i Øst og Vest”, som placerede ham på landkortet som solo-artist.
Lasse Tarp, oprindeligt fra Esbjerg, og nu bosat på Vesterbro har gennem de sidste 10 år opsnuset alt omkring musikmiljøet i Danmark i konstellationer som The Youth, Gustav Foss, The PowPow og mange, mange flere.

Om solo-projektet og det lange tilløb:
”Jeg skrev nogle af disse sange helt tilbage i 2008, men har først fundet ind til essensens af disse numre nu. Jeg havde noget oprigtigt på sinde og det skulle ud i verden. I efteråret 2016 følte jeg mig klar, og hev to intense uger ud af kalenderen, hvor jeg isolerede mig i studiet med alle nødvendige instrumenterer omkring mig”.

Udgivelsen ”Tilstande i Øst og Vest”, samt det kommende materiale der forventes ude i første halvår af 2018, handler om personer og tanker over de sidste 10 år, hvor flugten til København og byens væsen, har været primær inspiration.
Sangene er indspillet i øvelokalet og har derfor fået en rå, autentisk og ærlig lyd, hvor inspirationen er hentet i folk-rock musikken fra både 1960’erne og 1970’erne.

Peter Harvest - Store sal
aug 11 kl. 19:45 – 21:00


Peter Harvest leverer dansk rap med en hård, kontant stil. Teksterne er hårde og kantet, men det er et bevist udtryk, som i følge Peter ligger i hip-hop ånden. Det at være kontrær, sætte ting på spidsen er en del af selvforståelsen. “Det er en blanding af “badboy-image” og et twisted mindset”

Da bandet sidst spillede på Made In Esbjerg i 2016, sluttede de af torsdag aften (festivalens første dag, red.) med et hæsblæsende show, som fik scenen til at koge over. I mellem tiden er der skruet op for produktionerne, og Peter og bandet er gået under jorden for at øve nye numre op. Der er lagt op til en musikalsk liveoplevelse, der ifølge Peter selv byder på en folkefest og en rejse igennem både nye og gamle hip-hop stilarter: ”Vi kommer stormende som et hold og der er plads til alle! Vi vil lave en folkefest. Det er målet.”

”Når man spiller på Made In Esbjerg, så har man noget at bevise. Vi skal spille 75 minutter, hvor vi når at komme op og ned i dynamikken i settet. Jeg glæder mig til at kunne spille min første koncert med vores nye setup i min hjemby, Esbjerg. Vi kommer med 280 km i timen og brager igennem!” Siger Peter Harvest.

Road To Jerusalem - Telt scenen
aug 11 kl. 21:00 – 22:15


Road To Jerusalem blev dannet i København 2016 af Per Møller Jensen (trommer) og Michael Skovbakke (guitar), som kort efter fik rekrutteret amerikanske Josh Tyree (vokal) og svenske Andreas Holma (bas).

Således er bandet af international karakter, og medlemmernes fortid ligger i bands som Invocator, The Haunted, Soilwork og Konkhra.

Lyden er organisk og dynamisk tung rock med et touch af jazz og blues. Med musikkens ærlige udtryk uden moderne hjælpemidler og Josh Tyrees enestående vokal, er dynamikken og udtrykket i højsædet når RTJ besøger Esbjerg i August.

Bandet udgav i Marts 2018 deres debutplade, Road To Jerusalem, på det svenske pladeselskab ViciSolum Records, og tog umiddelbart efter på en kort Europa turne for at promovere udgivelsen.

Ruben Kyed - Lille sal
aug 11 kl. 21:15 – 22:00


Ruben Kyed er en dansk rapper fra Esbjerg, som tidligere rappede i De TreMåskeFler’. Inkarneret hiphopper, rapper og producer. Hiphop posen bliver rystet godt og grundigt, når Ruben går på scenen med fortællinger og indlevelse over beats fra egen skuffe.

Skin Tuxedo - Store sal
aug 11 kl. 22:00 – 23:00


SKIN TUXEDO ER ET BAND MED EN FRISK TILGANG TIL ROCKMUSIKKEN.

De tunge guitarer og de melankolske tekster, giver musikken et unikt udtryk. Sangskrivningen er inspireret af mange forskellige genrer, lige fra hard rock og grunge, til stener rock og heavy metal.

Bandet arbejder på nuværende tidspunkt, på deres første fuldlængde album i bandets nuværende konstellation. I denne process har bandet valgt at samarbejde med producer Martin Pagaard Wolff, som er kendt for sit samarbejde med danske Jacob Hansen, som står bag mange store rock og metal produktioner (Volbeat, Dúne, Pretty Maids osv.). Albummet er resultatet af et par års sangskrivning og forventes at bringe bandet videre til et endnu større publikum og til næste trin på den danske rockscene. Udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort, men forventes i sommeren 2018.

Skin Tuxedo udgav EP’en ‘Transition’ i 2015, som blev taget godt imod blandt pulikum og anmeldere.

Metalized Magazine 8/10:
“Jeg er overbevist: Skin Tuxedo er sammen med Black Book Lodge noget af det mest spændende stoner på den danske scene i øjeblikket.”

Calles Rock Corner 5/6:
“Der er ikke så meget andet at sige til det. Jeg er overvældet. Det her ér en fed samling ufatteligt lækker rock og rul, og man sidder nu og venter på næste ryk fra Skin Tuxedo!!”

GF Rock 4/6:
“Skin Tuxedo er på helt rette vej. Den blanding af stenet, tung, grungy, metallisk rock de leverer her er bestemt ikke uden potentiale, udviklingsmuligheder og nosser.”

The Asteroids Galaxy Tour - Telt scenen
aug 11 kl. 23:00 – 23:59


The Asteroids Galaxy Tour er en dansk popduo bestående af sangeren Mette Lindberg samt sangskriver og producer Lars Iversen. The Asteroids Galaxy Tour er kendt for deres psykedeliske disco- og funkprægede popunivers, med hvilket de opnået stor succes både i ind- og udland. Med deres futuristiske og fusionerede lyd har de formået at skabe et helt særligt rum, der kombinerer elektroniske og klassiske elementer, hvilket har medfødt stor omtale af bandet som værende nyskabende.

Siden The Asteroids Galaxy Tour startede tilbage i 2007 har de samarbejdet med flere internationale artister samt brands. De har bl.a. opvarmet for både Amy Winehouse og Katy Perry, og deres nummer ’Around The Bend’ er blevet brugt i en reklamefilm for superbrandet Apple.

The Asteroids Galaxy Tours’ unikke lydbillede, understøttet af Mettes retrosoul-vokal, Lars sangskrivningstalent samt bandets visuelle stil, gør The Asteroids Galaxy Tour fantastiske at opleve live!

Rastlös - Lille sal
aug 11 kl. 23:15 – aug 12 kl. 00:00


Bagved Rastlös gemmer sig den 25 årige producer Simon Reinke Oxholm. Han Arbejder med mange forskellelige genre, men når han spiller med Rastlös kan man forvente en tung og minimalistisk stemning. Musikken bliver drevet af en tung bas der bliver suppleret med nogle højfrekvente melodier der giver dynamik og spænding. Der bliver skabt nogle trance lignede tilstande hvor man kan give slip og lade sig opsluge af bassen. Derudover kan man også Kridte sine danse sko og makse ud.

Marvelous Mosell - Store sal
aug 11 kl. 23:59 – aug 12 kl. 01:00


”Den rappende tidsmaskine”, lød overskriften i Berlingskes portræt af rap-fænomenet Marvelous Mosell i december 2013. Musikken er som hentet direkte fra 80ernes disco og pop og den er altid til at danse til. Hans sange har titler som ”Jeg tænker på dig”, ”Jeg var blevet syg og ku´ li´det” og ”Robin Rubin solgte crack-kokain” – og hans hjemmeklippede, tv-serie-cut-up og som oftest pangfarvede videoer, har fået langt mere end 500.000 afspilninger på YouTube.

Musikkritikerne nominerede ham samme år til ikke mindre end fire af deres Steppeulve, og P3 inviterede ham ind som performer til P3 Guld, hvor han straffede scenegulvet i Koncerthuset med ”Dans, bevægelse, fashion” og de forbudte trin der hører til hans single ”Den bedste danser”. I øvrigt stilsikkert produceret, af den absolut åndsbeslægtede samarbejdspartner Tue Track.

"Det var umuligt ikke at overgive sig til Mosells kække dansetrin, der ubesværet gled over scenegulvet, mens pigerne skreg og fyrene anerkendende lod sig rocke med og kastede håndtegn og syrede rim direkte tilbage til aftenens ubetinget største helt.” (Gaffa, liveanmeldelse, 5 stjerner)

”- Jeg blev fan på den der ‘Jeg vil høre alt, hvad det her menneske har lavet’-agtige måde” (David Mandel, P3)

”Med rablende rim, vanvittige YouTube-videoer og gennemført 80er-stil var Marvelous Mosell et af de mest underholdende nye navne på den danske musikscene i 2013.” (Berlingske)

”Jeg tror, der er mange, der har synes, at rap er blevet for hårdt eller selvhøjtideligt. Der er Mosell helt klart en befrielse fra det. Hans videoer og tekstunivers er meget unikt og minder mig på nogle måder om det, vi selv har haft gang i med Malk de Koijn.” (Tue Track).

info@madeinesbjerg.dk - 75 18 00 00
© 2018 Made In Esbjerg