Above Above

Hvornår:
10. august 2018 kl. 22:00 – 23:00
2018-08-10T22:00:00+02:00
2018-08-10T23:00:00+02:00
Hvor:
– Store sal
Hvornår:
10. august 2018 kl. 22:00 – 23:00
2018-08-10T22:00:00+02:00
2018-08-10T23:00:00+02:00
Hvor:
– Store sal


SOM OVENFOR, SÅ NEDENFOR

Above Above er et nyt projekt fra den danske sanger, sangskriver og producer, Philip Skovgaard. Above Above pladedebuterer den 9. marts 2018 med “Black Marble” – en udgivelse, som genremæssigt favner bredt, men med en base i folktronica. “Black Marble” er en plade, man kan dykke ned, og befinde sig i.

“Størstedelen af denne plade er skabt i min toværelses lejlighed i hjertet af Esbjerg – samtidigt med at min underbo hørte det, der tilfældigvis lige var på toppen af hitlisten i den uge. Det var et udfordrende arbejdsmiljø, for at sige det mildt.”, fortæller Philip Skovgaard. Han kan i år fejre sit tiårs jubilæum som aktiv musiker.

Debutpladen “Black Marble” er skrevet, indspillet, og produceret af Philip Skovgaard selv, men på pladens numre får han hjælp af talrige medmusikere. Musikken udspringer fra folktronica-genren, hvor traditionel sangskrivning blandes med det åbne og stemningsfulde, som man kender fra den ambient-elektroniske musik. Teksterne tager afsæt i mange – og mange forskellige – ting, men de har både de store følelser og eftertænksomheden til fælles:

“At forsøge at skabe noget så uddøende som personlig musik derhjemme, alt imens underboen skrålede med på tidens ligegyldige toner, satte virkeligt tingene i perspektiv for mig. Musik er i dag en kommoditet, som er den nemmeste kunstform at opdrive. Jeg håber og tror på, at man ikke kommer let til noget, som har værdi. Levetiden på nutidens populærmusik er kort, og behandles ofte som lydtapet. Min vision med denne udgivelse har været at kreere et pusterum for dem, som oprigtigt søger og mangler det. En plade, man kan dykke ned, og befinde sig i.”

Det dybfølte og personlige er ikke blot at finde i albummets lyrik og musik. Det er også dybt forankret i pladens titel: “Black Marble”. En titel, som er ligeså personlig, som materialet er tungt:

“Uden at tænke alt for meget ind i det, så kan marmor anskues som den fysiske manifestation af sangene. Marmor er foranderlig, som går godt i tråd med disse sange, hvis størstedel er små musikalske rejser, med variationer og skift, der kan føles som to-tre numre i ét. Marmor har førhen været brugt til udhugning af skulpturer, men nutidens forurenede luft tærer meget på det sarte og tunge materiale. I en vending kan man trække en parallel til det musikalske landskab, som omgiver os i dag. Marmor er som regel hvidt med sorte stænk. Sort marmor er altså et negativ, og indeholder hvide stænk – ikke sorte. De hvide stænk siver igennem og lader aldrig det sorte blive helt sort”, siger Philip Skovgaard.

Vinyludgivelsen af “Black Marble” er et samarbejde mellem pladeselskabet 10 FINGERS og forretningen COEXIST – begge med base i Esbjerg. “Black Marble” bliver udsendt i et begrænset oplag på 300 eksemplarer. Det første oplag er trykt i 180 gram sort-hvid-marmoreret vinyl – perfekt i tråd med pladens titel. Anden single “Victory Song” tilbragte fire uger på DR P3’s Barometerliste og Above Above blev valgt som Ugens Kanon i udgangen af 2017.

Tuborg Statens Kunstfond Huset Esbjerg Tobakken Konfus Esbjerg Festuge Ugeavisen Esbjerg

© 2019 Made In Esbjerg - info@madeinesbjerg.dk - 75 18 00 00 - Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg