Whores & ThievesSpotify
Facebook
Instagram

”Det er let tilgængeligt uden at prøve at være det, energisk uden at være ivrigt, stilsikkert uden at kopiere. Og meget uden for tiden.”

Sådan skrev landets største musikmagasin, GAFFA, om WHORES & THIEVES, der udgav debutalbummet ‘Anti Echo Chamber’ i 2012. Gruppens første udgivelse gav den vestjyske rockkvintet radiotid hos landsdækkende radiostationer som MyROCK ikke mindst P6 Beat, der satte nummeret ‘Digging Holes’ i fast rotation.

Også en række tyske kanaler samt P4 har haft et godt øre gruppens lyd. Sidstnævnte har særligt rettet blikket mod den mere lettilgængelige del af bandets bagkatalog, med hvilket bandet har optrådt live på kanalen.

Begge albums blev udgivet af pladeselskabet Trechoma Records og har høstet et pænt snit hos den danske musikpresse, som taget godt imod den potente, mørke og melodiøse rock. Blandt andre GAFFA og Aarhus Stiftstidende som begge har givet gruppen fem stjerner for deres albums.

WHORES & THIEVES’ medlemmer skaber deres musik efter faste dogmer. Eksempelvis skal gruppen skabe musik, tekst og komposition fra bunden, når man mødes i studiet og altså ikke i øvelokalet, som ellers er den gængse metode for rockbands. Desuden skal musikken indspilles i full lenght takes, og der må ikke klippes, bruges autotune eller andre hyppigt brugte hjælpemidler. Ifølge gruppen er dogmerne konstruktive benspænd, der gør musikken mere impulsiv, umiddelbar og upoleret.

PÅ SCENEN

Men selvom musikken bliver født i studiet, er det på scenen, at orkesteret lever. I hvert fald ifølge det danske musikmagasin GFROCK, der beskrev en liveoptræden således:

”Bandet er ved at rive scenen fra hinanden med deres instrumenter, og forsanger Christian Bonde skriger og ånder rock ‘n roll på vokalen, så man næsten frygter et kollektivt sammenbrud deroppe på den lille scene. Det var ganske enkelt fremragende…”

Siden den første optræden i 2012 har gruppen spillet over 100 koncerter over hele landet samt i Tyskland. Senest har gruppen spillet udsolgte koncerter i København og festivaler som SPOT Festival i 2016.

© 2019 Made In Esbjerg - Siden 2009

Tuborg    Statens Kunstfond    Huset Esbjerg    Tobakken    Konfus    Esbjerg Festuge    Ugeavisen Esbjerg

info@madeinesbjerg.dk - 75 18 00 00 - Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg